Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε σήμερα ο 38χρονος, ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος για την υπόθεση θανάτου του Αθανάσιου Κότσλη 40 ετών από την Ελλάδα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός αργά χθες το απόγευμα, στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας όπου διέμενε στη Λευκωσία, αφού έπεσε, όπως φαίνεται από ύψος τριών ορόφων. 

Το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του 38χρονου διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους διενήργησε νενομισμένη νεκροτομή, μεταξύ των ωρών 1000-1300, στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, στη σορό του 40χρονου «και αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από πολυτραυματισμό από πτώση από ύψος».

Κατά τη νεκροτομή, παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων, τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά υπόθεση φόνου εκ προ μελέτης, και για σκοπούς διευκόλυνσης των ερευνών συνελήφθη από χθες ο 38χρονος συγκάτοικός του θύματος, από το Ιράν και αναμένεται ότι με το πέρας της δικαστικής διαδικασίας θα ανανεωθεί το διάταγμα προσωποκράτησης του.

Ο 38χρονος, ανακρινόμενος προφορικά αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το θάνατο του εξ Ελλάδος συγκάτοικού του.

Σύμφωνα με μαρτυρία που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία από την συμβία του θύματος, ο 40χρονος Κότσλης, μετέβη στην πολυκατοικία στις 6 και 50 το απόγευμα για να πάρει κάποια προσωπικά της αντικείμενα και ανέβηκε στον 3ο όροφο όπου συγκατοικούσαν μαζί με τον 38χρονο. Το θύμα φαίνεται πως δεν είχε κλειδιά και χτύπησε στον συγκάτοικό του για να του ανοίξει.

Η συμβία του άκουσε φωνές, όπως είπε, στην κατάθεσή της και στη συνέχεια εντοπίστηκε το θύμα νεκρό στο έδαφος, στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας.

Η μαρτυρία της γυναίκας φαίνεται πως ήταν καταλυτική, καθώς έκανε λόγο και για καυγά που προηγήθηκε μεταξύ του 38χρονου και του θύματος το προηγούμενο βράδυ για ασήμαντο λόγο. Φωνές από το διαμέρισμα άκουσαν και άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας.

Οι αρχές επικεντρώνονται στο τι μεσολάβησε από το σημείο όπου ο 40χρονος χτυπούσε την πόρτα για να πετύχει είσοδο στο διαμέρισμα, μέχρι το σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο, ο οποίος διαπιστώθηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μεταφέρθηκε.

Την υπόθεση συνεχίζει να διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας.