Την αποστολή 20 τόνων επιβραδυντικού υγρού στην Κύπρο πέραν των δυο Canadair που θα βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα που υπέβαλαν οι κυπριακές Αρχές, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για παροχή συνδρομής στην αντιμετώπιση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στα ορεινά της επαρχίας Λεμεσού, η Ελλάδα έθεσε με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια στη διάθεση του Μηχανισμού δύο αεροσκάφη Canadair CL-415, τα οποία είναι ενταγμένα στην Ευρωπαϊκή Δεξαμενή Πολιτικής Προστασίας (ECPP).

Προστίθεται ότι η Ελλάδα θα αποστείλει στην Κύπρο και 20 τόνους επιβραδυντικού υγρού, επίσης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται τέλος ότι η ελληνική συνδρομή στην Κύπρο έρχεται λίγες μέρες μετά την άμεση συνδρομή που παρείχε η Κύπρος με δύο αεροσκάφη τύπου Air-Tractor για την αντιμετώπιση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που έπλητταν τη χώρα.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.