Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η αναζωπύρωση της φωτιάς που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή της Άλασσας.

Αυτή την στιγμή η φωτιά κατευθύνεται προς το Σπιτάλι, την Απαισιά, την Αψιού και την Γεράσα και έχει πολλές εστίες.

Η φωτιά έχει κάψει αριθμό υποστατικών στην περιοχή.

           

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 12 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων των 2 ιορδανικών.

 Στην φωτιά εργάζονται 11 πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 10 οχήματα από Τμήμα Δασών και 3 προωθητές γαιών.

Στην κατάσβεση συνδράμουν και η Υπηρεσία Θήρας, η Επαρχιακή Διοίκηση, η Αστυνομία, το SupportCy, η εθελοντικής ομάδα πυρόσβεσης από το kitasweather και η Πολιτική Άμυνα.

Σημαντική είναι η συμβολή της Εθνικής Φρουράς σε όλα τα επίπεδα, ενώ επιστρατεύεται και το ιορδανικό ελικόπτερο MI 26.

 

Η αστυνομία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού, για λόγους ασφαλείας καλούνται οι οδηγοί που κατευθύνονται από την περιοχή Αγρού, προς Λεμεσό, να χρησιμοποιούν το δρόμο Καλού Χωριού – Αρακαπά. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της φωτιάς τμήμα του δρόμου Παλώδιας – Καλού Χωριού είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση. Ο δρόμος Κορφής – Απεσιάς, που είχε κλείσει νωρίτερα, έχει δοθεί στην κυκλοφορία.

Λόγω των πυκνών καπνών, από την αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή της Άλασσας έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση ο δρόμος Κορφής – Απαισιάς καθώς και ο δρόμος Παλώδιας – Παραμύθας – Γεράσας.

Από την φωτιά έχουν σημειωθεί διακοπές στην παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος σε αρκετές περιοχές.

Χωρίς ρεύμα είναι μέρος της Απαισιάς, της Αψιούς, της Φασούλας, της Γεράσας, της Μαθηκολώνης, της Παλώδειας και της Παραμύθας. Προβλεπόμενη ώρα επαναφόρας του ρεύματος σύμφωνα με την ΑΗΚ είναι στις 8 το βράδυ.