Έχει οριοθετηθεί περιμετρικά η μεγάλη πυρκαγιά που μαινόταν για ώρες καταστρέφοντας έκταση μεταξύ των κοινοτήτων Απεσιάς, Κορφής και Παραμύθας, στην επαρχία Λεμεσού. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για κατάσβεση της, ενώ με το πρώτο φως της μέρας στη μάχη θα ριχτούν εκ νέου τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττή, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί περιμετρικά.

«Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα εργάζονται όλη νύκτα για ασφάλιση της περιμέτρου και πλήρη κατάσβεση» αναφέρει ο κ. Κεττής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά κατέκαυσε περίπου 2 1/2 με 3 τ.χ. Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του στο twitter, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως με το Γενικό Διευθυντή του ΥΔΔΤ κατευθύνονται προς την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Ο κ. Κεττής αναφέρει επίσης ότι τα Ιορδανικά εναέρια μέσα θα αφιχθούν νωρίς το πρωί για να επιχειρήσουν μαζί με αυτά της Δημοκρατίας και των Βρετανικών βάσεων. «Τα Ισραηλινά θα αφιχθούν όταν και εφόσον χρειάζονται κατόπιν πρωινής αξιολόγησης» επισημαίνει.

Πηγη: ΚΥΠΕ