*Φωτογραφία: philenews.com

Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού τέθηκε χθες βράδυ προκαταρκτικό πολεοδομικό ερώτημα από την Αρχή Λιμένων, για την δημιουργία ενός περιστρεφόμενου τροχού λούναπαρκ, ύψους 140 μέτρων, ανάλογου του γνωστού London Εye, σε επίχωση που θα γίνει σε θαλάσσιο χώρο, μπροστά από το παλιό λιμάνι.

Η πρόταση υποβλήθηκε από Ουκρανό επιχειρηματία, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, και υπολογίζεται να κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο Δημαρχεύων Λεμεσού, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, ανέφερε ότι κατά την συζήτηση εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις από υπηρεσιακούς του Δήμου Λεμεσού, αφού μια τέτοια ανάπτυξη θα προκαλέσει επιπλέον κυκλοφοριακό πρόβλημα σε μια ήδη βεβαρημένη περιοχή, ενώ δεν υπάρχει ούτε διαθέσιμος συντελεστής δόμησης για αξιοποίηση.  

Όπως μας διευκρίνισε ο κύριος Χαραλαμπίδης, το δημοτικό συμβούλιο θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα για να τοποθετηθεί έτσι ώστε να γνωρίζει και ο επενδυτής αν δικαιολογείται να προχωρήσει με την αίτηση για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόταση αφορά μια μεγάλη ανάπτυξη περιστρεφόμενου τροχού με ισόγειο χώρο υποδοχής, souvenir shop, διαδραστικό μουσείο και χώρο πολλαπλών χρήσεων.

Στον πρώτο όροφο θα δημιουργηθεί ψηφιακή βιβλιοθήκη, εστιατόριο και συνεδριακός χώρος καθώς και roof garden με καφετέρια.

Η προτεινόμενη κατασκευή αναμένεται να έχει ύψος 140 μέτρων και σύμφωνα με την πρόταση θα αποτελείται από 45 καμπίνες, χωρητικότητας 6 με 12 ατόμων.