Με σκοπό την δημιουργία ενός υψηλής αισθητικής σύγχρονου δημόσιου χώρου αναψυχής και ψυχαγωγίας, έκφρασης, δημιουργικότητας, και λειτουργικότητας, ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από τον σεβασμό για το περιβάλλον και την φιλικότητα προς όλες τις ομάδες κατοίκων, παρουσιάστηκαν χθες βράδυ τα σχέδια για την κατασκευή πάρκου δίπλα από το γήπεδο του ΑΕΤΟΥ στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα χθες πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση για το έργο και παρουσιάστηκε η μελέτη που έγινε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο σχεδιασμός του πάρκου περιλαμβάνει δενδροφυτεύσεις και συγκεκριμένα  200 δέντρων και 250 θάμνων, σύνδεση οργανικά της κίνησης των πεζών μεταξύ των οδών Σπερχειού – Σιελλέφ – Ιωαννίνων, καθώς επίσης χώρους αναψυχής, χώρους στάθμευσης, μικρούς χώρους συνάθροισης και ποδηλατοστάσιο.

Επιπλέον ο σχεδιασμός  περιλαμβάνει την δημιουργία διαβάσεων πεζών, την διόρθωση πεζοδρομίων, την αντικατάσταση στάσεων λεωφορείων, την τοποθέτηση σκυβαλοδοχείων, σύστημα ύδρευσης και φωτισμό.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακούστηκαν από τους ενδιαφερόμενους προτάσεις βελτίωσης του σχεδίου όπως η δημιουργία υποδομών για κομποστοποίηση και ανακύκλωση , τοποθέτηση μηχανημάτων άσκησης και δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης σε τεμάχιο που βρίσκεται κοντά στο πάρκο.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου Αγίου Ιωάννη, εκπρόσωποι των Συνδέσμων γονέων, αρμόδιοι των τοπικών αρχών, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.