“Όταν οι ορίζοντες στενεύουν” του Μιχάλη Φωτίου,  Εκδόσεις Ανώνυμο

Ο Ευαγόρας ήρθε στη ζωή σε καιρούς δύσκολους, τον καιρό της αγγλοκρατίας. Ο ιδιαίτερος του σωματότυπος όρισε τον πρωταθλητισμό σαν πρώτο στόχο της ζωής του. Ο χαρακτήρας του μέστωσε μέσα στις δυσκολίες της μεσοπολεμικής Κύπρου. Οι μεγάλες του προσδοκίες για μετανάστευση στην Αγγλία όπου ονειρευόταν να πετύχει κοινωνική και οικονομική ανέλιξη, τον οδήγησαν να καταταγεί στο Κυπριακό Σύνταγμα.

Ανδρώθηκε μέσα απ’ τη φρίκη του πολέμου και γλύτωσε τον θάνατο στις μάχες της ερήμου, μα κέρδισε μια μόνιμη αναπηρία που τον σημάδεψε. Η ανικανότητά του να τηρήσει τον όρκο στη μάνα του πριν ξεψυχήσει, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και που μετέτρεψε τη θέλησή του για ζωή σε αποδοχή μιας ολοκληρωτικής ήττας…

Αυτή είναι η ιστορία του Ευαγόρα, που γεννημένος στις αρχές του 20ου αιώνα στις φτωχογειτονιές της Σκάλας, κοντά στον μικρό τουρκομαχαλά, είδε τους πλατιούς ορίζοντες που εκείνος είχε χαράξει, να στενεύουν από την ίδια τη ζωή. 

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Όσοι στείλουν μήνυμα στο 2626, αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας, από τις 06:30 μέχρι και τις 10:00, μπορούν να διεκδικήσουν το βιβλίο,  και ο τυχερός θα το παραλάβει από το βιβλιοπωλείο Βενέλιο, στη Λεμεσό.