Αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες τρεις ώρες, και μαίνεται μέχρι στιγμής ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρωϊνές ώρες σήμερα, στο παλαιό σφαγείο Κοφίνου και προληπτικά έγινε η εκκένωση του Κέντρου Υποδοχής Αιτητών Ασύλου, που βρίσκεται στη περιοχή.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργο Κωνσταντίνου η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 3 τα ξημερώματα και παρά το γεγονός ότι κατασβέστηκε, λίγο μετά τις 10 το πρωί αναζωπυρώθηκε, λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν στη περιοχή.
Για κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται άνδρες της ΕΜΑΚ, του Τμήματος Δασών και κάτοικοι της περιοχής ενώ επιχειρούν και 5 πτητικά μέσα πυρόσβεσης, δύο ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Όπως ανέφερε πριν λίγο η κοινοτάρχης Κοφίνου Δέσπω Χαραλάμπους λόγω των πυκνών καπνών από τη πυρκαγιά αλλά και των σφοδρών ανέμων που πνέουν στη περιοχή, έγινε προλητικά η εκκένωση του Κέντρου Υποδοχής Αιτητών Ασύλου που βρίσκεται στην Κοφίνου.
Κατά την κοινοτάρχη δεν κινδυνεύουν κατοικίες από την φωτιά, που ο πυρήνας της μαίνεται στην δασώδη κοίτη ποταμού και συντηρείται λόγω της πυκνής βλάστησης, του απόκρημνου για επέμβαση χερσαίων μέσων πυρόσβεσης και των ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν