Συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς τη διερεύνηση διαφόρων καταγγελιών για διαφθορά στον χώρο του ποδοσφαίρου, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Δημητρίου.

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πρώην ερευνώντα λειτουργού της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Χάρη Σαββίδη, για βομβιστικές επιθέσεις σε μάρτυρες κατά τη διερεύνηση των καταγγελιών Παπασταύρου, o κ. Δημητρίου τόνισε ότι ανέμενε την αντίδραση της Αστυνομίας η οποία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει έρευνα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, υπογράμμισε ότι υπάρχει μια ομερτά στον χώρο του ποδοσφαίρου που δεν επιτρέπει την διερεύνηση καταγγελιών, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι υπήρξε ασυμβίβαστο για τον πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα κατά την παροχή υπηρεσιών στην CYTAVISION μέσω της ΚΟΠ TV από επιχειρήσεις συμφερόντων του.

Αναφερόμενος στην σχέση του κ. Κούμα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι μέρος των πολιτικών πλατών του προέδρου της ΚΟΠ είναι και ο μοιρωτικός του κουμπάρος και πρόσθεσε ότι κατά την άποψη του δεν ισχύει τίποτε απ’ όσα καταλογίζονται στον κ. Νεοφύτου αλλά ήταν το μεγαλύτερο ζήτημα ως προς καθαρότητα του ονόματος του.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής παρενέβη ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού Ανδρέας Παπαχαραλάμπους σημειώνοντας ότι δηλώνει έτοιμος για άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου σε σχέση με τον περιβόητο αγώνα Καρμιώτισσας-Απόλλωνα, καλώντας τον τέως πρόεδρο Αναστασιάδη να πράξει το ίδιο. Ο κ. Δημητρίου απάντησε ότι αυτά είναι θέματα που θα πρέπει να χειριστούν οι ανακριτικές αρχές.

Σε σχέση με πολιτικές που ακολουθεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός ο κ. Δημητρίου είπε ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην νέα ηγεσία του κόμματος να βρει τα πατήματα της, κακίζοντας συμπεριφορές όπως αυτές του τέως Προέδρου του κόμματος και του τέως Υπουργού Οικονομικών.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές για την Προεδρία του ΔΗΣΥ ο βουλευτής του κόμματος ανέφερε πως θεωρεί ότι η απόφαση του να θέσει πρώτος υποψηφιότητα μιλώντας για αλλαγή, θεωρήθηκε ως εχθρική, με αποτέλεσμα το σύνολο του κομματικού συστήματος να εργαστεί υπέρ της υποψηφιότητας της Αννίττας Δημητρίου.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: