Με κάθε μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεωργίου.

Η τελετή άρχισε με δοξολογία και δέηση και στη συνέχεια ο Μακαριότατος έλαβε το αυτοκρατορικό σκήπτρο, ενδύθηκε τον πορφυρούν μανδύα ενώ υπέγραψε με κόκκινο μελάνι από το ιστορικό μελανοδοχείο του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού.

Ακολουθήσε η προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, την οποία διάβασε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Νικήτας, στην οποία «χαιρέτισε» την ενθρόνιση του νέου προκαθήμενου της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καλώντας τον να δώσει τον εαυτό του στην εκκλησία, «στον κοινό αγώνα για την προστασία της πίστεως στην παρούσα εποχή».

Στην συνέχεια ακολούθησε η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και αναγνώστηκε επιστολή του Πάπα, ενώ εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Κύπρο προσφώνηση απηύθυνε ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Ακολούθησε ο ενθρονιστήριος λόγος του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι θα σταθεί δίπλα στον άνθρωπο για να τον βοηθήσει σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα.

Παράλληλα τόνισε ότι θα επεκτείνει το φιλανθρωπικό και το κοινωνικό έργο της εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος δέχεται αυτή την ώρα τα συγχαρητήρια στο Μέγα Συνοδικό, ενώ το βράδυ θα παραθέσει στη Λευκωσία δείπνο στους επίσημους προσκεκλημένους και αντιπροσώπους.