Με την επανέναρξη των εργασιών της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής τον Σεπτέμβριο, η Κυβέρνηση θα επαναφέρει το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτό καταγράφεται στα τρία κυβερνητικά νομοσχέδια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σημειώνοντας ότι η μεταρρύθμιση τίθεται ως προϋπόθεση για την άντληση κονδυλίων από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δήλωσε ακόμη ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί τη θέση ότι ο πιο πρόσφορος τρόπος υλοποίησης της μεταρρύθμισης είναι να υπάρξει αναβολή των επερχόμενων εκλογών του Δεκεμβρίου.

Χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση ως μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, που θα δώσει τη δυνατότητα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Βάσει του Σχεδίου, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2024. Εάν αυτό δεν συμβεί θα επηρεαστεί το σύνολο των κονδυλίων του Ταμείου ανάκμαψης ” σημείωσε.

Ο Υπουργός επισήμανε πως για να είναι εφικτό το ορόσημο της εφαρμογής περί τα μέσα του  2024,  η ψήφιση των τριών νομοσχεδίων πρέπει προχωρήσει στη Βουλή πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

“Η απόφαση ανήκει πλέον ξεκάθαρα στα κοινοβουλευτικά κόμματα, κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.