Στη σύλληψη 49χρονου ο οποίος καταζητείτο σε σχέση με την μεγάλη ποσότητα κάνναβης, βάρους 72 περίπου κιλών, η οποία εντοπίστηκε στη Λεμεσό τον περασμένο Μάιο, προχώρησε η αστυνομία.

Ο 49χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γαλλία, βάσει Ευρωπαϊκού εντάλματος που είχαν εκδώσει οι Κυπριακές Αρχές.

Ο συλληφθείς τέθηκε υπό επταήμερη κράτηση, ενώ βρίσκεται σε κρατητήριο αναφοράς λόγω καραντίνας.  

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέλη της ΥΚΑΝ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού που μετέβησαν στην ευρωπαϊκή χώρα, τον συνόδευσαν αεροπορικώς στην Κύπρο και προχώρησαν στη σύλληψή του, αμέσως μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας χθες βράδυ.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί άλλα πέντε πρόσωπα, τέσσερις άνδρες ηλικίας 36, 31, 28 και 27 χρόνων και μία γυναίκα ηλικίας 45 χρόνων.

Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στις 27 Μαΐου, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της ΥΚΑΝ που διεξήχθη μετά από αξιολόγηση πληροφοριών για εισαγωγή των ναρκωτικών στην Κύπρο.

Κατά την επιχείρηση, τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν εντός αποθήκης στη Λεμεσό, μέσα σε κιβώτια, τα 72 περίπου κιλά κάνναβης. Στην αποθήκη μετέβησαν δύο πρόσωπα, ένας 36χρονος και ένας 31χρονος, οι οποίοι παρέλαβαν και φόρτωσαν τα εν λόγω κιβώτια στο όχημά τους και αναχώρησαν από το μέρος, για να ανακοπούν στη συνέχεια από τα μέλη της Αστυνομίας στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας. Στον χώρο αποσκευών του οχήματος βρισκόταν η ποσότητα ναρκωτικών, η οποία και κατασχέθηκε, ενώ οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Ακολούθησε την ίδια μέρα η σύλληψη 27χρονου, ενώ τις επόμενες μέρες συνελήφθησαν 28χρονος και 45χρονη.

Με τη συμπλήρωση των ανακρίσεων που αφορούσαν τους πέντε υπόπτους, εναντίον τους καταχωρήθηκε για εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, υπόθεση εισαγωγής, κατοχής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, με την εκδίκαση των αδικημάτων να συνεχίζεται.

Παράλληλα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 49χρονου, για τη σύλληψη του οποίου εκδόθηκε και Ευρωπαϊκό Δικαστικό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα αυτός να εντοπιστεί και να συλληφθεί στη Γαλλία και να εκδοθεί στη συνέχεια στην Κύπρο.