Δημοσιογραφική διάσκεψη για τα 4 χρόνια της λειτουργίας του παρέθεσε σήμερα το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εμπνευστής και Διευθυντής του Ιατρικού Συμβουλίου του κέντρου, καθηγητής Νικος Ζάμπογλου, αποτελείται από μία ομάδα που μεγαλώνει αλλά εξακολουθεί να είναι ομάδα.

Όπως τόνισε, ο καθηγητής Ζάμπογλου, οι τρεις πυλώνες του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου είναι οι ιατρικές του Υπηρεσίες, η εκπαίδευση της νέας γενιάς των ιατρών και του προσωπικού ενός νοσηλευτηρίου και όχι η παρακολούθηση των εξελίξεων αλλά η συμμετοχή στην έρευνα, ώστε να παραμείνει κέντρο αριστείας.

Πρόσθεσε πως το κέντρο ξεκίνησε δειλά το 2017 με τις απαραίτητες συντηρητικές Ογκολογικές υπηρεσίες για τους ασθενείς της Λεμεσού και της Κύπρου, αλλά από τότε έχει εμπλουτιστεί με πολύ περισσότερες υπηρεσίες για τις ανάγκες του ογκολογικού ασθενούς αλλά και που τις έχει ανάγκη και ο τόπος.

Ο καθηγητής Ζάμπογλου ανέφερε πως πάνω από 24 χιλιάδες ασθενείς δέχτηκαν την φροντίδα του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου σε αυτά τα 4 χρόνια αριθμό που χαρακτήρισε συγκλονιστικό.

Είπε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας που οι ασθενείς δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν εξυπηρετήθηκαν πάνω από 2 χιλιάδες ασθενείς στο Κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 500 φοιτητές, ενώ συμμετέχει στην έρευνα μαζί με πανεπιστήμια όπως το ΤΕΠΑΚ το πανεπιστήμιο Κύπρου και πλειάδα άλλων πανεπιστημίων ανά την ΕΕ.