Ακόμα 210 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Κυριακής. 

Συνολικά πλέον, εντός και εκτός νοσοκομείων, έχουν πεθάνει 32.065 επιβεβαιωμένοι φορείς του ιού.

Αν και πάντα τη Δευτέρα ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων είναι συγκριτικά χαμηλότερος από άλλες ημέρες, οι 210 απώλειες που καταγράφηκαν έως χθες, είναι η  μικρότερη αύξηση από τις 26 Μαρτίου.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.877 το 24ωρο έως τις 9 το πρωί σήμερα, φτάνοντας συνολικά τα 223.060.

Συνολικά για τον ιό έχουν εξεταστεί 1.400.107 πολίτες.

Εν τω μεταξύ, ως προσπάθεια της κυβέρνησής του να πετύχει μία «υπέρτατα δύσκολη ισορροπία», περιέγραψε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τον 60 σελίδων οδικό χάρτη σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων λίγο μετά από τη δημοσιοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, ο κ. Τζόνσον προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δε θα διστάσει «να πατήσει φρένο» στη χαλάρωση των μέτρων αν το επιβάλλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και επανέλαβε το νέο κεντρικό σύνθημα που ισχύει πλέον στην Αγγλία (αλλά όχι σε Σκωτία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία), δηλαδή το «μείνετε σε εγρήγορση».

Είπε επίσης ότι οι οδηγίες προς εργοδότες με τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται στους χώρους εργασίας θα δημοσιοποιηθούν απόψε, ενόψει της ενθάρρυνσης εργαζομένων να επιστρέψουν στη δουλειά τους από την Τετάρτη.

Αύριο αναμένονται και οι οδηγίες για την τήρηση αποστάσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ