Τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα, προσθέτοντας ότι 15.273 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Το Υπουργείο δήλωσε ότι 436 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 182 παιδιών.
Όταν ο ισραηλινός στρατός είπε στους Παλαιστίνιους στον προσφυγικό καταυλισμό Μπιτς στη πόλη της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια διότι ήταν ασφαλέστερο, η οικογένεια της 18χρονης Ντίμα αλ-Λαμντάνι ανταποκρίθηκε και προσευχήθηκε να γλιτώσει από τις ανελέητες αεροπορικές επιθέσεις.
Ωστόσο μερικές ημέρες αργότερα, η Λαμντάνι κλήθηκε να ταυτοποιήσει τα πτώματα των συγγενών της σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο στη νότια πόλη Χαν Γιούνες. Η ίδια δήλωσε ότι έχασε τους γονείς της, επτά αδέλφια και τέσσερα μέλη από την οικογένεια του θείου της σε ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα.
«Μας είπαν να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας και για την ασφάλειά μας να πάμε στη Χαν Γιούνες …Μας πρόδωσαν και μας βομβάρδισαν», δήλωσε.