Η Ελληνοκυπριακή ηγεσία, υπό τον Πρόεδρο Μακάριο, στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 60’ δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα κράτος δικαίου στην Κύπρο, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο Τάκης Χατζηδημητρίου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του τρίτου κατά σειρά βιβλίου του, υπό τον τίτλο «1964-1967 – Από την στρατιωτικοποίηση στην στρατοκρατία», ο κ. Χατζηδημητρίου, ανέφερε πως μέσα στο βιβλίο τεκμηριώνεται με επιστολή του Μακαρίου προς τον Παπανδρέου το 1964, ότι ουδέποτε πίστεψε στην Κυπριακή Δημοκρατία και ουδέποτε πίστεψε στην μονιμότητα της.

Ο Μακάριος διέπραξε πολιτικά λάθη, είπε ο κ. Χατζηδημητρίου ωστόσο ο Γρίβας, πρόσθεσε, είχε εγκληματική δράση σε πολλές περιπτώσεις, όπως την ίδρυση της ΕΟΚΑ Β’ και άλλες δράσεις υπόσκαψης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Τάκης Χατζηδημητρίου επισήμανε ότι το βιβλίο πραγματεύεται μια τριετία γεμάτη μίσος και αίμα, η οποία πρέπει να μας διδάξει ότι ποτέ δεν οδηγούνται οι άνθρωποι στην ειρήνη με αυτά τα δύο συστατικά.

«Χρειαζόμαστε τολμηρές ηγεσίες», υπογράμμισε ο συγγραφέας του βιβλίου, που θα αναλαμβάνουν πολιτικές ευθύνες. Ο κ. Χατζηδημητρίου υπέδειξε ότι εκτός από την πορεία της καταστροφής υπάρχει και η αντίθετη πορεία προς την σωτηρία και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Ε/κ και Τ/κ στην Κύπρο.