13 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν σήμερα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, από σύνολο 3,220 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Τα 6 από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ήρθαν από το εξωτερικό χθες, 25 Σεπτεμβρίου, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και συγκεκριμένα τρία από το Βέλγιο, ένα από Αίγυπτο, ένα από Γερμανία και ένα από το Ισραήλ.

Πέντε άτομα ανιχνεύτηκαν θετικά στον κορωνοϊό από τεστ που έγιναν μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία: Τα 3 άτομα είναι από την αλυσίδα του Εθνικού Άχνας. Οι 2 είναι ποδοσφαιριστές (ο ένας ανέφερε πονοκέφαλο) και ο 3ος είναι στέλεχος της ομάδας και ανέφερε πονόλαιμο. Το 4ο άτομο ανέφερε αδυναμία στις 22/9 οπότε και έκανε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα. Ανέπτυξε βήχα και έκανε ξανά εξέταση χθες. Το 5ο άτομο είναι εργαζόμενος στην εταιρεία όπου εντοπίστηκαν άλλα 5 άτομα και ανακοινώθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου (μια Κύπρια και 4 Τσέχοι). 

Ένα κρούσμα εντοπίστηκε μετά από παραπομπή από γιατρό: Πρόκειται για άτομο που είχε συμπτώματα και παραπέμφθηκε από ιατρό στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

Και τέλος, από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων, το περιστατικό αφορά ηλικιωμένο άτομο με συμπτώματα.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,684.
Στο νοσοκομείο αναφοράς νοσηλεύονται 14 άτομα, τρία εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.