Καρποφόρα δέντρα, όπως κερασιές, μηλιές και ροδακινές, αμπέλια και λαχανικά καταστράφηκαν ολοσχερώς στα Αγρίδια, στον Αγρό, στα Χανδριά, στην Κυπερούντα, στον Κάτω Μύλο, στο Πελένδρι, στις Δύμες και στην Ποταμίτισσα.


Το πρωί, ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, επιθεώρησε τις πληγείσες περιοχές και είχε συναντήσεις με τους παραγωγούς.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός ανέφερε ότι οι καλλιέργειες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αφού, εκτός από το χθεσινό χαλάζι, επηρεάστηκαν και από τον καύσωνα, τους ισχυρούς ανέμους, την ακαρπία αλλά και από άλλη μια χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή στις αρχές Μαΐου.

Ήδη, όπως ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας, έχει δώσει οδηγίες στα κλιμάκια του τμήματος Γεωργίας να προχωρήσουν τάχιστα στην καταγραφή των ζημιών, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι αγρότες.

Για πιο ριζική αντιμετώπιση των ζημιών από το χαλάζι, ο κύριος Καδής είπε ότι, σε συνεργασία με τις αγροτικές οργανώσεις, άρχισε ένα ειδικό σχέδιο για τις ορεινές περιοχές, για την τοποθέτηση αντιχαλαζικών δικτύων.

Όπως είπε, εντοπίστηκαν διάφορα θέματα και πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα του υπουργείου να βελτιώσει το σχέδιο, έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των αγροτών.

Νίτσα Παύλου