Τρεις διαφορετικές υποπαραλλαγές της Όμικρον έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει οι ειδικοί με την υποπαραλλαγή, Βήτα- Άλφα-Δύο να βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο των επιστημόνων.

Το μέλος της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής Πέτρος Καραγιάννης, επισήμανε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο πως η εν λόγω παραλλαγή είναι ο πιο μεταδοτική και ήδη στην Δανία και στην Νορβηγία αντιπροσωπεύει το 40% των νέων κρουσμάτων.

Όπως εξήγησε η μια από τις τρεις νέες παραλλαγές έχει την ικανότητα να διεισδύει πιο εύκολα στα κύτταρα και κατ’ επέκταση να προκαλεί πιο ευκολά λοιμώξεις.

Ταυτόχρονα οι μεταλλάξεις τις οποίες οι ειδικοί εντοπίζουν στην πρωτεΐνη Ακίδα της υποπαραλλαγής ΒΑ2 επιτρέπουν στο ιό να μην εντοπίζεται από τα αντισώματα του οργανισμού.

Ιδιαίτερη ανησυχία δημιουργεί σύμφωνα με τον κύριο Καραγίαννη και η μικρή διάρκεια της ανοσίας που έχει ως αποτέλεσμα άτομα τα οποία νόσησαν να νοσούν εκ νέου και μάλιστα τα συμπτώματα να είναι πιο έντονα από ότι την πρώτη φορά .

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.