Την ανέγερση νέου μουσείου για τη Λεμεσό αποφάσισε το Υπουργείο Μεταφορών, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν αναφορικά με την αναβάθμιση του υφιστάμενου, όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ στη Γενική συνέλευση του ΕΒΕΛ ο Υπουργός Γιάννης Καρούσος, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές για να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος.
Ο κ. Καρούσος ανήγγειλε πως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας προγραμματίζεται να υλοποιηθούν βασικοί άξονες του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας της Λεμεσού, με προϋπολογισμό 17 εκατομμύρια 750 χιλιάδες, όπως η εισαγωγή λεωφορείο-λωρίδων, η δημιουργία τριών σταθμών μετεπιβίβασης και η κατασκευή ποδηλατοδιαδρομών και ποδηλατο-λωρίδων.
Ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως σε διαδικασία εκπόνησης κατασκευαστικών σχεδίων βρίσκονται η λεωφόρος Ευαγόρα Λανίτη και η Λεωφόρος Συνεργατισμού, που είναι τμήματα του βορειότερου παρακαμπτήριου της Λεμεσού.
Η Λεμεσός έχει την τιμή να φιλοξενεί αριθμό εγνωσμένου κύρους εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, αλλά οι δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες αν επιτέλους προχωρήσει το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο, τόνισε χθες βράδυ ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Ανδρέας Τσουλόφτας.
Ανέφερε δε πως η Υπουργός Εμπορίου και ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας διαβεβαίωσαν πρόσφατα ότι το έργο είναι υπό μελέτη μέσα από νέα προσέγγιση, είναι σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα να αναμένονται θετικές εξελίξεις, που θα προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ο κ. Τσουλόφτας υπέδειξε ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου της Λεμεσού, κάτι που δεν συνάδει με την προώθηση των αναπτυξιακών αναγκών της πόλης και σημείωσε ότι η δημοσίευση του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου επίκειται από το 2003 και η τότε Λεμεσός ελάχιστη σχέση έχει με τη σημερινή.
Τόνισε, τέλος, πως η Λεμεσός αναμένει περισσότερα από το κράτος αφού, με βάση επίσημα στοιχεία από την πύλη Εξάντας, είναι προτελευταία παγκυπρίως σε ό,τι αφορά τις κατά κεφαλή αναπτυξιακές δαπάνες του κράτους.