Εντατικές οι έρευνες της αστυνομίας για το φόνο του Σταύρου Δημοσθένους Εντατικά συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους 49 ετών επιχειρηματία και προέδρου του σωματείου Καρμιώτισσα, που διαπράχθηκε χθες το πρωί στο δρόμο Αψιού – Αγίου Αθανασίου, κοντά στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νεκροτομή στη σορό του επιχειρηματία. Οι ανακριτές αξιολογούν τεκμήρια που έχουν εντοπιστεί στις σκηνές του εγκλήματος, εκ των οποίων έχουν ήδη σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Αξιολογούνται επίσης εικόνες κλειστών κυκλωμάτων υποστατικών, τόσο στις σκηνές όσο και της διαδρομής που ακολούθησαν οι εκτελεστές του Δημοσθένους, μετά τη διάπραξη της στυγερής δολοφονίας. Οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι ότι οι εκτελεστές ήταν δύο. Επέβαιναν στο άσπρο βαν που προπορευόταν του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε το θύμα με το γιο του. Όταν το αυτοκίνητο ελάττωσε ταχύτητα λόγω του κυρτώματος που υπάρχει στην περιοχή, η πίσω πόρτα του βαν άνοιξε και ο ένας εκτελεστής πυροβόλησε με αυτόματο όπλο το θύμα. Την ίδια ώρα ο δεύτερος εκτελεστής βγήκε από την πόρτα του συνοδηγού και πυροβόλησε και αυτός τον Δημοσθένους. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη σκηνή και αφού έκαψαν το αυτοκίνητο σε περιοχή της Γερμασόγειας, διέφυγαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Στη σκηνή δεν εντοπίστηκαν κάλυκες, αν και εκτιμάται ότι εναντίον του θύματος ρίχθηκαν τουλάχιστον 13 σφαίρες, τρεις από τις οποίες έπληξαν τον 49χρονο. Εντοπίστηκαν όμως άλλα σημαντικά τεκμήρια τα οποία εκτιμάται ότι ίσως να βοηθήσουν στο ανακριτικό έργο.

Παράλληλα, λαμβάνονται καταθέσεις από μέλη της οικογένειας του Δημοσθένους, συνεργάτες και άτομα του περιβάλλοντος του. Σημαντική θεωρείται η κατάθεση του 18χρονου γιου του και αυτόπτη μάρτυρα της στυγερής δολοφονίας, όπως επίσης και του επικεφαλής της ιδιωτικής ασφάλειας του θύματός. Στις 9.30 το πρωί άρχισε στο νοσοκομείο Λευκωσίας η νεκροτομή επί της σορού του θύματος.

Η νεκροτομή διενεργείται από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους και βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

πηγή ΚΥΠΕ

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.