*φωτογραφία αρχείου

Στην περιοχή Κάτω Πολεμιδιών θα δημιουργηθεί το νέο περιφερειακό κοιμητήριο της Λεμεσού.

Σε συγκεκριμένο τεμάχιο στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, του οποίου το κόστος για την απαλλοτρίωση  δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, κατέληξε ομόφωνα το Συμβούλιο των Δημάρχων της Λεμεσού, για τη δημιουργία του νέου περιφερειακού κοιμητηρίου.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, θα κινηθούν το συντομότερο οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία για να επικυρωθεί η καταλληλόλητα του χώρου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η δημιουργία των υποδομών και διαχείριση του κοιμητηρίου θα ανατεθεί με τη μέθοδο του BOT σε στρατηγικό συνεργάτη, ενώ η κάλυψη του κόστους μέσα από μικρή φορολογία προς τους δημότες για κάποια χρόνια, θα τεθεί προς ψήφιση στα δημοτικά συμβούλια.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού τόνισε πως σε δύο χρόνια θα πρέπει να είναι έτοιμο το νέο κοιμητήριο διότι, μέχρι τότε αυτό της Σφαλαγγιώτισσας θα είναι υπερπλήρες.

 

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.