Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται σήμερα η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί.
Την Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, Νίκος Χριστοδουλίδης και Τουφάν Έρχιουρμαν θα πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση με την κυρία Ολγκίν, μετά την επίσκεψή τους στα γραφεία της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.
Η προσωπική απεσταλμένη του ΟΗΕ είχε χθες επαφές στα κατεχόμενα, όπου συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «καλή και χρήσιμη συζήτηση», εκφράζοντας την ελπίδα η τριμερής της επόμενης εβδομάδας να αποτελέσει ένα παραγωγικό βήμα προς τα εμπρός.
Από την πλευρά του, ο Τουφάν Έρχιουρμαν ανέφερε ότι έθεσε στην κ. Ολγκίν το ζήτημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, ενώ της παρουσίασε και πρόταση τεσσάρων σημείων για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

