Σε προετοιμασία του εδάφους για την πραγματοποίηση νέας άτυπης διευρυμένης συνάντησης πριν από το τέλος του έτους, στοχεύει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής τριμερούς συνάντησης, με τον Αντόνιο Γκουτέρες και τον Ερσίν Τατάρ στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, γνώριζε ότι η παρέμβαση του, δεν θα είχε αποτέλεσμα, λόγω της εκλογικής διαδικασίας στα κατεχόμενα, ωστόσο θέλει να στείλει το μήνυμα ότι παραμένει δεσμευμένος για την επίλυση του Κυπριακού.

Πρόσθεσε ότι μετά τη διεξαγωγή των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα στις 19 Οκτωβρίου, η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα, θα έχει επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είναι η επανεκκίνηση των συνομιλιών, από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.