Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει υπογράψει επιστολές προς 12 εμπορικούς εταίρους της χώρας σχετικά με τα ποσοστά των δασμών που θα επιβληθούν στα προϊόντα τους που εξάγονται προς τις ΗΠΑ, οι οποίες θα σταλούν τη Δευτέρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το προεδρικό αεροσκάφος, ο Τραμπ αρνήθηκε να πει σε ποιες χώρες απευθύνονται αυτές οι επιστολές, εξηγώντας ότι θα το ανακοινώσει τη Δευτέρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ορίσει την 9η Ιουλίου ως καταληκτική ημερομηνία για τη σύναψη συμφωνιών μεταξύ της Ουάσινγκτον και των εταίρων της αναφορικά με τις εμπορικές τους συναλλαγές.

Σε διαφορετική περίπτωση έχει απειλήσει ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι δασμοί που επιβάλλονται στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ προϊόντα.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.