Η κοινοπραξία TOTAL-ENI, διαχειρίστρια του τεμαχίου 6 στην κυπριακή ΑΟΖ, έχει δείξει θέληση να προχωρήσουμε με πιο γρήγορα βήματα στην εκμετάλλευση, δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, το Σάββατο.

Η κ. Πηλείδου είπε ότι είναι πολλά που πρέπει να γίνουν και να συζητηθούν για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις επενδυτικές δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν αλλά και το επενδυτικό πλάνο και τα διάφορα σενάρια μεταφοράς φυσικού αερίου στις αγορές.

Σε δηλώσεις της στην περιοχή της Πελαθούσας η κ. Πηλείδου και ερωτηθείσα για την συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον αντιπρόεδρο της ΤΟΤΑL Λοράν Βιβιέ, ανέφερε πως ο αντιπρόεδρος της ΤΟΤΑL είναι υπεύθυνος  και για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου συγκεκριμένα.

«Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως προχωράμε», είπε, προσθέτοντας πως «η κοινοπραξία TOTAL – ΕΝΙ που είναι ο διαχειριστής του τεμαχίου 6 έχει δείξει θέληση να προχωρήσουμε με πιο γρήγορα βήματα στην εκμετάλλευση».

Πρόσθεσε ακόμη πως αναμένεται να είναι μια ενδιαφέρουσα συνάντηση και εξέφρασε την ελπίδα όπως προχωρήσουν τα πράγματα πιο γρήγορα δεδομένων των ευκαιριών που παρουσιάζονται.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.