Μικρή καθυστέρηση προέκυψε στην εκτέλεση της πρώτης φάσης της ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων και των παρακείμενων οδών, η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, λόγω έλλειψης κάποιου υλικού, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το Κανάλι 6 από τον Δήμο Λεμεσού.

Η Τοπική Αρχή αναφέρει ότι η παράδοση της πρώτης φάσης, που αφορά την περιοχή περιμετρικά μπροστά από τους χώρους εστίασης, προγραμματίζεται για τις 18 Ιουλίου 2025.  Ακολούθως, μέχρι τις 23 με 24 Ιουλίου, αναμένεται να παραδοθεί η φάση Α2, η οποία έχει διάρκεια δύο μηνών και αφορά την οδό Παύλου Μελά (από την οδό Ανεξαρτησίας μέχρι τη Βασιλείου Μακεδόνος).

Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επί της ίδιας της Πλατείας Ηρώων, οι οποίες μετατέθηκαν στη Β’ φάση από την Γ’ φάση, όπου είχαν αρχικά προγραμματιστεί, και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Οκτωβρίου. Περί τα μέσα Οκτωβρίου υπολογίζεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στην οδό Ανδρέα Δρουσιώτη, οι οποίες μετατέθηκαν στη Γ’ φάση και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Απριλίου 2026.

Το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων και των παρακείμενων οδών, με εκτιμώμενο κόστος €5.500.000, εντάσσεται στους στόχους του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λεμεσού, συνδυάζοντας την ενίσχυση του δικτύου πεζοδρόμων και την ενοποίηση πολιτιστικών χώρων. Υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027», με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.