Ο Δήμος Λεμεσού σε ανακοίνωση του εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνοικία Αγίου Νικολάου, όπου πέντε άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους από φονική πυρκαγιά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από την πρώτη στιγμή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του κράτους, βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας των θυμάτων, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη.

Προσωρινή στέγαση έχει ήδη εξασφαλιστεί για τα άτομα που διέμεναν στον πρώτο όροφο της οικίας, ενώ κοινωνικοί λειτουργοί και ειδικοί παρέχουν βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο Δήμος Λεμεσού, στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι  αναλαμβάνει πλήρως τα έξοδα της κηδείας, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στην οικογένεια.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν επισκεφθεί τους συγγενείς των θυμάτων, εκφράζοντας τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει τέλος στην ανακοίνωση ότι το τραγικό αυτό περιστατικό αναδεικνύει ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες διαβίωσης, την ασφάλεια των κτιρίων και τη γενικότερη στεγαστική κρίση που αντιμετωπίζει η Λεμεσός.

«Η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις σε ό,τι αφορά στην προσιτή στέγη, την ασφάλεια των παλαιότερων κτιρίων και την πρόσβαση των ευάλωτων ομάδων σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Ο Δήμος Λεμεσού προτίθεται να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα. Η συζήτηση για τη στεγαστική πολιτική δεν μπορεί να περιμένει άλλο, καθώς αποτελεί ζήτημα αξιοπρέπειας, ασφάλειας, ποιότητας ζωής και κοινωνικής δικαιοσύνης» καταλήγει η ανακοίνωση.