Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Όχι, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Από τον Φειδία όλα μπορείς να τα περιμένεις. Ακόμη και την αναγγελία κόμματος… εμφανιζόμενος με κόκκινη μύτη κλόουν.

«Μπορεί να πετύχουμε, μπορεί και να αποτύχουμε», ξεκαθάρισε εξ αρχής ο παρεξηγημένος ευρωβουλευτής. Για την ώρα πέτυχε τον αιφνιδιασμό κάποιων «σοβαρών» πολιτικάντηδων, (κανένας δεν θα μιλούσε για έκπληξη από τον Φειδία), αλλά και τον συντονισμό των καναλιών στην… ουτοπική, κατά πολλούς, κάθοδο ενός ακόμη κόμματος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Σμιλευμένο από τον Φειδία!

«Άμεση Δημοκρατία», βαφτίσαμε την κίνησή μας, είπε ολόχαρος, το πήγαινε από δω, το πήγαινε από κει, περίφερε με τον δικό του απλοϊκό τρόπο τις σκέψεις και τις τρέχουσες κινήσεις του, περιέγραφε τον πολιτικό (λέμε τώρα), σχεδιασμό της επανα-στασής του, αλλά κρατούσε σταθερά μια πισινή.
-Ούτε κρύο ούτε ζέστη, αν αποτύχουμε. Τι είχαμε, τι χάσαμε. Η έδρα στην Ευρωβουλή έτσι κι αλλιώς κερδήθηκε πανηγυρικά, δεν χάνεται!

Είχε την γνωστή του άνεση ο κύπριος ευρωβουλευτής! Παρά την αμφισβήτηση, τα ατοπήματά του, ύστερα και διαρκώς με την είσοδό του στην Ευρωβουλή, να πασχίζει να κερδίζει πόντους από τους θιασώτες του. Με τον δικό του πάντα τρόπο. Κι ας χάνει ψήφους… Έχει αρκετούς!

Ο Φειδίας εμμένει στην δική του δοκιμασμένη συνταγή! Να γίνεται αφοριστικός για το σύστημα, να αμφισβητεί τα παγιωμένα πολιτικά πλαίσια, αδιαμφισβήτητες αλήθειες ακόμη, να ξεμπροστιάζει, ίσως και πολύ άγαρμπα, τον καιροσκοπισμό των αναγνωρισμένων πολιτικών, που μας πουλούσαν το όνειρο και πάντα μας έβγαινε εφιάλτης.

Του άρεσε λέει ο τίτλος «Άμεση Δημοκρατία». Και την εξηγεί με νεφελώδη επιχειρήματα και φανταστικά σενάρια. Δεν τον πειράζει που εκτίθεται στα μάτια των πολιτών, ακόμη κι αν αποκαλύπτεται στους ψηφοφόρους του. Δείχνει πονηρούλης, αφελής, καταφερτζής με τον τρόπο του, αλλά είναι ο εαυτός του. Για αυτό που έδειξε και τον πίστεψαν, έστω εκείνο που έκρυψε και δεν το πήραμε χαμπάρι, ή εκείνο τα απατηλό που ήθελε και δεν του βγήκε. Ο ίδιος είναι τότε και τώρα.

Στο μεταξύ φαντάζομαι και τους άλλους. Τους δυνάμενους να αλλάξουν τη σαθρή κοινωνία μας. Όσους μπορούν να επιβάλλουν την τάξη, τον νόμο, να πολεμήσουν για το δίκιο του πολίτη, να υπερασπιστούν όχι τα συμφέροντα των χρηματοδοτών τους, των παρατάξεων που τους καλύπτουν τους συντηρούν και τους προωθούν, αλλά τα συμφέροντα του κόσμου που θα τους επιλέξει. Τους έπιασα να λένε ενώ διαβουλεύονται για τις θέσεις στη νέα Βουλή -«Μάθανε πως …φτιαχνόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι»!

Υποκρισία, υπεροψία κι ο γύφτος στην γωνιά να χαριεντίζεται!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.