«Δεν αποκλείεται η Τουρκία από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά έχει η ίδια να επιλέξει αν θα επιμείνει στον αυτοαποκλεισμό της», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Ο κ. Κόμπος υπογράμμισε ότι η Κύπρος ενισχύει συστηματικά το διεθνές της αποτύπωμα, διευρύνοντας συνεργασίες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία, με στρατηγικό σχεδιασμό και σαφή προσανατολισμό στο εθνικό συμφέρον, ενόψει και της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2026.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Λευκωσία επιδιώκει την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας για ουσιαστικό διάλογο, πάντοτε στη βάση των κυπρογενών υποχρεώσεων της Άγκυρας, του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι η πρωτοβουλία κινήσεων παραμένει σταθερά στην πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.