
Μια ανάπτυξη που ξεπερνά τα εκατό χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στο ΣΟΠΑΖ και αναμένεται να αλλάξει την όψη της περιοχής του Καϊμακλίου και Παλλουριώτισσας, προβλέπουν οι όροι εντολής της μελέτης βιωσιμότητας για τις χρήσεις του έργου.
Όπως πληροφορήθηκε ο Σταθμός μας η μελέτη κατακυρώθηκε προ ημερών σε ελεγκτικό οίκο, από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα.
Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Χαράλαμπος Μπρούντζος, επισήμανε ότι πλέον δημιουργείται μια δυναμική που σπρώχνει το έργο προς τα μπρος.
Ο κ. Μπρούντζος εξήγησε ότι στους όρους της μελέτης είναι να υποβοηθηθεί ο Δήμος, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό προκήρυξη διαγωνισμού.
Σύμφωνα με εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώνεται ο καταρτισμός Επιτροπής παρακολούθησης του έργου, σε συνδυασμό με την πρόταση του Δήμου για δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή της κρατικής έκθεσης στη Έγκωμη. Αυτό που αναμένεται, όπως είπε ο δήμαρχος, είναι να οριστεί και το πρόσωπο που θα εκπροσωπεί το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού ήδη ορίστηκαν εκπρόσωποι του Δήμου και του ΕΒΕ Λευκωσίας.
Στόχος σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευκωσίας, είναι να γίνουν μεταξύ άλλων γραφειακοί χώροι, φοιτητικές εστίες, μεγάλο πάρκο στην ανατολική Λευκωσία και τον μεγαλύτερο συνεδριακό και εκθεσιακό χώρο.
Ο Δήμος Λευκωσίας έχει προνοήσει και την χωροθέτηση κυβερνητικών τμημάτων όπως η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία που στεγάζεται στην περιοχή, αλλά και κάποιων Τμημάτων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.