Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε διάφορα περιστατικά με νεαρούς, τα οποία καταγράφηκαν σε περιοχές των επαρχιών Λεμεσού, Λευκωσίας και Λάρνακας, ενώ συνέλαβε 7 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν περιστατικά πρόκλησης φωτιάς σε κάδους απορριμμάτων, ελαστικά, κιόσκι και ξηρή βλάστηση, καθώς και κακόβουλες ζημιές. Επιπλέον, ζημιές υπέστησαν τρία υπηρεσιακά οχήματα της Αστυνομίας από πετροβολισμούς.
Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων παρατηρήθηκαν παράνομες συναθροίσεις νεαρών ατόμων, πρόκληση κακόβουλων ζημιών, καθώς και ρίψη αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, κροτίδων και πετρών εναντίον μελών της Αστυνομίας.
«Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη συνολικά επτά προσώπων» προστίθεται.
Συγκεκριμένα, στην επαρχία Λεμεσού συνελήφθησαν τέσσερα ανήλικα πρόσωπα κι ένας 18χρονος, ενώ στην επαρχία Λάρνακας συνελήφθησαν δύο ενήλικες.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα αδικήματα που διερευνώνται σε σχέση με τους ανήλικους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, οχλαγωγία, διασάλευση της ειρήνης, πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, κατοχή επιθετικών οργάνων και εξύβριση αστυνομικού.
Όσον αφορά τους δύο ενήλικες, εναντίον τους διερευνάται υπόθεση κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Οι εξετάσεις συνεχίζονται.
Σε 69 επεισόδια πυρκαγιών που προκάλεσαν νεαροί ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική
Σε 69 επεισόδια πυρκαγιών που προκλήθηκαν από νεαρά άτομα μετα τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.
Σύμφωνα με ανάρτηση στο Χ του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, αυτά αφορούσαν πυρκαγιές σε σκυβαλοδοχεία, ελαστικά οχημάτων, άχρηστα υλικά και δέντρα σε πεζοδρόμια.
Οι ομάδες νεαρών έβαλαν επίσης φωτιά σε κιόσκι στο πάρκο στο Τσέρι, σε δίκυκλο μέσα σε άχρηστα υλικά στην Δρομολαξιά, αλλά και σε δίκυκλο μέσα σε στοίβες από ελαστικά στο Καλό Χωριό Λάρνακας.
Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, ανά επαρχία, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας ανταποκρίθηκαν σε 40 περιστατικά, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού σε 17 και οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας σε 12.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε συνολικά το τελευταίο 24ώρο σε 98 περιστατικά, 83 πυρκαγιές και 15 ειδικές εξυπηρετήσεις.
Πηγή: ΚΥΠΕ

