Εντός των ημερών θα κατατεθεί πρόταση στη ΡΑΕΚ για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Γεώργιος Πέτρου, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, η οποία συζήτησε το θέμα. Από την πλευρά τους, οι οργανώσεις των καταναλωτών ζητούν μηδενική αύξηση και μείωση της τιμής του ρεύματος. 

Ο κ. Πέτρου ανέφερε ότι «οποιαδήποτε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ πρέπει να διαβιβαστεί στη ΡΑΕΚ, η οποία θα πάρει απόφαση». 

«Η ΡΑΕΚ είχε κάνει κάποια ανακοίνωση ότι οι λογαριασμοί δικαιολογούσαν μια αύξηση της τάξεως του 7,5%, αλλά εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχουμε καταλήξει. Το μελετούμε και εντός των ημερών θα υποβάλουμε σχετική αίτηση προς τη ΡΑΕΚ», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, ο κ. Πέτρου είπε ότι παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί της ΑΗΚ, οι οποίοι δήλωσαν ότι, μετά την υποβολή των σχετικών λογαριασμών στη ΡΑΕΚ, αυτή αναγνώρισε ότι η αύξηση που δικαιολογείτο ήταν το 7,5%. «Οι υπηρεσιακοί ανέφεραν αυτό που τους είχε εγκριθεί (να πουν)», κατέληξε.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.