
Τη διατήρηση χαμηλών ποσοστών εγκληματικότητας στις παραλίες Lady’s Mile και Κουρίου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, διασφάλισε η αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Guardian», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Βάσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πάνω από 600.000 άτομα επισκέφθηκαν την περιοχή μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, οπόταν υπήρχε εντονότερη αστυνομική παρουσία κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων και των αργιών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης “Guardian”, προστίθεται, διενεργήθηκαν περιπολίες σε 19 διαφορετικές τοποθεσίες, όπου οι αστυνομικοί σταματούσαν οχήματα και πολίτες με σκοπό την αποτροπή εγκληματικών ενεργειών και την ενίσχυση της ασφάλειας της κοινότητας.
Συνολικά, ελέγχθηκαν 498 σκάφη και διενεργήθηκαν 96 αλκοτέστ, τα μισά από τα οποία ήταν θετικά στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ έγιναν άλλες 53 συλλήψεις και εκδόθηκαν 257 προειδοποιήσεις για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.
Η Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Ακρωτηρίου, Αστυνόμος Μελίνα Παπαγρηγορίου, αναφέρθηκε στην επιτυχία της επιχείρησης, εκφράζοντας περηφάνια «για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που έχουν επιδείξει οι αστυνομικοί μας καθ’ όλη τη διάρκεια».
«Τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την ισχυρή μας δέσμευση προς τη δημόσια ασφάλεια κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους του έτους», συνέχισε.
Πρόσθεσε ότι «η επιχείρηση Guardian όχι μόνο αντιμετώπισε τους κινδύνους οδικής κυκλοφορίας και ναυσιπλοΐας, αλλά καθησύχασε επίσης το κοινό και απέτρεψε την εγκληματική δραστηριότητα σε πολυσύχναστες περιοχές αναψυχής».
Πηγή: ΚΥΠΕ