
Ανεκτίμητης σημασίας είναι η στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με ανάρτησή του στο Χ, όπου παραθέτει σχετική ανάρτητη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν για την άτυπη πενταμερή στη Νέα Υόρκη.
Ο Γάλλος Πρόεδρος στην ανάρτησή του διαβεβαιώνει για την στήριξη της Γαλλίας στις διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και της Προσωπικής Απεσταλμένης του στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι η χώρα του και είναι έτοιμη να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία.
Ευχαριστώντας τον Εμανουέλ Μακρόν για τη δέσμευσή του αυτή, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημειώνει ότι «η στήριξη της Γαλλίας, ως μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις προσπάθειές μας για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό είναι ανεκτίμητης σημασίας».
πηγή ΚΥΠΕ