Ως «αναληθή και αποπροσανατολισμένη», χαρακτηρίζει, ο τέως Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, πρόσφατη ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, η οποία του αποδίδει ευθύνες για το θέμα που προέκυψε με 90 έκτακτους εργάτες, μετά τις πληροφορίες ότι ο νέος Δήμαρχος, Γιάννης Αρμεύτης, δεν προτίθεται να ανανεώσει τα συμβόλαια τους.

Στην ανακοίνωση της, η ΣΗΔΗΚΕΚ- ΠΕΟ απέδιδε το θέμα που προέκυψε στον τέως Δήμαρχο «και την πλειοψηφική ομάδα που στον στήριζε, οι οποίοι πέραν και έξω από τους προϋπολογισμούς και τη συλλογική σύμβαση, προσλάμβαναν αβέρτα εκτάκτους, με τον πλέον αναξιοκρατικό τρόπο για να εκτελούν μόνιμες ανάγκες, με αποτέλεσμα την αντίδραση σύσσωμου του συνδικαλιστικού κινήματος και το όλο θέμα να αποτελέσει και αντικείμενο εργατικής διαφοράς».

Ο Νίκος Νικολαΐδης αναφέρει στη σημερινή του γραπτή δήλωση ότι, «η ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα και ως ανακοίνωση συνδικαλιστικής οργάνωσης δεν μπορεί παρά να κριθεί ως ταξικά αποπροσανατολισμένη». «Ούτε την αλήθεια εξυπηρετεί, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε την εργατική ειρήνη. Αυτό που προφανώς επιδιώκει να υπηρετήσει είναι πολιτικές σκοπιμότητες και μόνον», συμπληρώνει.

Αν και ο ίδιος, όπως προσθέτει, δεν θα υπεισέλθει στην ουσία του θέματος, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εργατικής διαφοράς, παραθέτει σειρά γεγονότων «τα οποία η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ σκοπίμως παραγνωρίζει».

Συγκεκριμένα, σημειώνει, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δημάρχου, «όλες οι διαδικασίες πρόσληψης και μονιμοποίησης έκτακτων εργατών στο Δήμο Λεμεσού έγιναν μέσω της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία Επιτροπής Πρόσληψης Εργατικού Προσωπικού στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων Δημοτικών Ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ».

«Όλες οι αποφάσεις της πιο πάνω Επιτροπής ήταν ομόφωνες, όπως ομόφωνες ήταν και οι εγκρίσεις των πρακτικών της από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου», συνεχίζει και υπογραμμίζει ότι «καμιά απόφαση για πρόσληψη ή μονιμοποίηση έκτακτων εργατών δεν αμφισβητήθηκε κατά τη διάρκεια των 7½ χρόνων του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου από καμιά από τις τρεις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ».

Προσθέτει ακόμη ότι «οι αποφάσεις για πρόσληψη εκτάκτων εργατών ήταν βασισμένες στις υπηρεσιακές εκθέσεις των αρμοδίων Επιστατών και Τμηματαρχών για τις τρέχουσες ανάγκες των τμημάτων τους σε έκτακτο εργατικό προσωπικό» και πως «όλες οι μονιμοποιήσεις έκτακτων εργατών έγιναν με στόχο την πλήρωση κενών μόνιμων θέσεων, κάτι που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υποστήριζαν σθεναρά».

Τέλος, ο τέως Δήμαρχος Λεμεσού εκφράζει τη θέση ότι η ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ «κάθε άλλο παρά τα εργατικά θέσμια και την εργατική ειρήνη εξυπηρετεί, στόχος που θα έπρεπε να ήταν θεμελιακή προτεραιότητα όλων των εμπλεκομένων στο Δήμο Λεμεσού εταίρων».

Πηγή: ΚΥΠΕ