Την Λεμεσό, ως ποδηλατικό προορισμό, προωθεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, στην μεγαλύτερη έκθεση ποδηλασίας στην Ελβετία, στο πλαίσιο του έργου «Ποδηλατικές Διαδρομές: Σούνι, Ζανακιά, Κυβίδες, Σωτήρα, Ερήμη, Επισκοπή, Άγιος Αβρόσιος, Άγιος Θεράπων, Λόφου και Βουνί».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΛ η έκθεση «Cycle Week» πραγματοποιήθηκε από τις 11 μέχρι τις 14 Μαΐου και σε αυτήν συμμετείχαν 110 εκθέτες, ενώ έγιναν 120 εργαστήρια και διαλέξεις σχετικά με την προώθηση της ποδηλατικής κουλτούρας.

Η ΕΤΑΛ συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση, όπου διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις ευκαιρίες ποδηλασίας που προσφέρει η επαρχία Λεμεσού. Οι επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, ενημερώθηκαν για το βαθμό δυσκολίας, την μορφολογία του εδάφους, το υψόμετρο όπως και την ιδανική περίοδο επίσκεψης για ποδηλατικό τουρισμό, σημειώνει η ανακοίνωση.

«Η συμμετοχή της ΕΤΑΛ στην έκθεση έδωσε την ευκαιρία να προβληθεί η Λεμεσός ως ποδηλατικός προορισμός και ακολούθως να ενταχθεί ως επιλογή στις μελλοντικές ποδηλατικές εξορμήσεις των ενδιαφερομένων», προστίθεται.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού  συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο «Ποδηλατικές Διαδρομές: Σούνι, Ζανακιά, Κυβίδες, Σωτήρα, Ερήμη, Επισκοπή, Άγιος Αβρόσιος, Άγιος Θεράπων, Λόφου και Βουνί», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για την περίοδο 2014- 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ