Από τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των Βρετανών διπλωματών και των οικογενειών τους από το Χαρτούμ του εμπόλεμου Σουδάν, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ην. Βασιλείου Μπεν Γουάλας ευχαρίστησε μεταξύ άλλων συμμάχων και την Κύπρο για τη βοήθεια που προσέφερε στην επιχείρηση.

Την απομάκρυνση των Βρετανών από το Χαρτούμ, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ, χαρακτηρίζοντας την εκκένωση «περίπλοκη και ταχεία».

Στην οργάνωση και εκτέλεση της επιχείρησης συμμετείχαν περισσότερα από 1.200 μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, πεζοναύτες και μέλη της Βασιλικής Αεροπορίας.

 

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.