Το Κυπριακό και οι προσπάθειες αναζωογόνησης της διαπραγματευτικής διαδικασίας προς επίλυσή του, υπό το φως και της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, πάντα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, θα είναι ένα από τα κύρια ζητήματα στην ατζέντα των συνομιλιών του Προέδρου Χριστοδουλίδη με την ελληνική Κυβέρνηση, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα στις 13 και 14 Μαρτίου, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Ο κ. Λετυμπιώτης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως θα συζητηθούν επίσης η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη πολύ στενών σχέσεων  Κύπρου και Ελλάδας, περιφερειακά ζητήματα και η ατζέντα του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που περιλαμβάνει ζητήματα όπως το Ουκρανικό, το μεταναστευτικό και θέματα ενέργειας.

Η πρώτη προτεραιότητα είναι η πιο λεπτομερής ενημέρωση της ελληνικής Κυβέρνησης για την πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη και για τις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό, είπε ο κ. Λετυμπιώτης επισημαίνοντας την ανάγκη για συνεννόηση Λευκωσίας και Αθηνών με στόχο τη δημιουργία συνθηκών για σπάσιμο του αδιεξόδου.