Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, συζητήθηκε κυρίως «η εφαρμογή των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών». Ο Πούτιν επέμεινε ότι τα ουκρανικά σιτηρά θα πρέπει να προορίζονται «κατά προτεραιότητα» για τις περιοχές του κόσμου που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, ιδίως στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.
Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε επίσης την «εποικοδομητική» συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), εμπειρογνώμονες του οποίου βρίσκονται από τις αρχές του μήνα στον ουκρανικό σταθμό πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, που έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
Ο Γκουτέρες εξέφρασε την ελπίδα ότι όχι μόνο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία εξαγωγής σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά θα επεκταθεί ώστε να ξεκινήσουν εξαγωγές και ρωσικής αμμωνίας. «Είναι βασικό να απομακρυνθούν τα εμπόδια που υπάρχουν ακόμη σε σχέση με την εξαγωγή ρωσικών λιπασμάτων», είπε στους δημοσιογράφους ο γγ του ΟΗΕ μετά τη συνομιλία που είχε με τον Πούτιν.