Περίπου 200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο ύστερα από τον σεισμό 6,1 βαθμών που έπληξε νησιά στη δυτική Ινδονησία σήμερα, προκαλώντας ζημιές σε κάποια κτίρια, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας BNPB.

Ο σεισμός στα νησιά Μενταουάι, δυτικά της Σουμάτρας, είχε εστιακό βάθος 27 χιλιομέτρων ενώ ακολούθησε μετασεισμός 5,3 βαθμών στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με τις αρχές. Δεν υπήρξε κίνδυνος για τσουνάμι. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά ενώ μικρές υλικές ζημιές αναφέρθηκαν σε ένα σχολείο και ένα κέντρο υγείας, σύμφωνα με την υπηρεσία BNPB.

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα και στα ανατολικά του τεράστιου αρχιπελάγους της Ινδονησίας. Σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε την Παπούα Νέα Γουινέα, προκαλώντας υλικές ζημιές και πανικό μεταξύ των κατοίκων.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.