Στο να προσδιορίσει με ακρίβεια τα κίνητρα που οδήγησαν τον 59χρονο να θέσει τη φωτιά αφού περιέλουσε με βενζίνη τον θείο και τη θεία του, καθώς και την 73χρονη που βρίσκονταν εντός της οικίας στον Πύργο της επαρχίας Λεμεσού, επικεντρώνονται οι εξετάσεις της αστυνομίας για το χθεσινό φονικό.

Ως γνωστόν,  τραγική κατάληξη του περιστατικού ήταν να χάσει τη ζωή του ο 79χρονος Μιχαλάκης Μάγκας και να υποστούν σοβαρά εγκαύματα η 77χρονη σύζυγος του και η 73χρονη που ήταν μαζί τους στην οικία, που όταν εντοπίστηκαν δεν είχαν τις αισθήσεις τους.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή νεκρός ο 59χρονος, που έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο. Δίπλα του βρισκόταν κυνηγετικό πυροβόλο όπλο, ενώ στο σημείο βρισκόταν και το αυτοκίνητό του.

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Ant1 ο εκπρόσωπος τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως από τις 11 το πρωί διενεργούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας οι νεκροτομές στη σορό τόσο του 79χρονου θύματος, αλλά και στη σορό του 59χρονου φερόμενου δράστη, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Είπε ακόμη ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας στοχεύουν στο να εξακριβωθούν τα κίνητρα που οδήγησαν στη χθεσινή τραγωδία.

Οι δύο γυναίκες ηλικίας 77 και 73 ετών που υπέστησαν εγκαύματα από τη φωτιά, μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στο νοσοκομείο Λευκωσίας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους και των εγκαυμάτων που φέρουν σε ολόκληρο τους σώμα.

Νοσηλεύονται διασωληνωμένες και η κατάσταση τους περιγράφεται κρίσιμη.

Αναφορικά με τα κίνητρα, σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή, από τις μέχρι τώρα εξετασεις προκύπτει οτι ο δράστης κρατούσε κακιά στο θείο και τη Θεία του γιατι βοηθούσαν την πρώην σύζυγο του με την οποία, διατηρούσαν φιλικές σχέσεις μετά το χωρισμό της με τον 59χρονο και τις πρωτες μέρες την είχαν φιλοξενήσει.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού για την υπόθεση συνεχίζονται κανονικά, παρά το γεγονός ότι ο 59χρονος βρέθηκε νεκρός.

Αναμένεται δε, να ολοκληρωθούν σε ένα δεκαήμερο, οπότε ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία προκειμένου να μελετηθεί και θα καταλήξει στο θανατικό ανακριτή.