Κανένα στοιχείο δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από τις έρευνες των Ελληνικών Αρχών εναντίον οποιουδήποτε προσώπου από την Κύπρο για το κύκλωμα μαστροπείας που κατήγγειλε πως έχει πλοκάμια και στη χώρα μας, ο ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας Κύπρου σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση. 

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβαν οι κυπριακές Αρχές από τις Ελληνικές, από τα στοιχεία που συνέλεξαν μέχρι στιγμής, «δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία ή μαρτυρία για οποιαδήποτε δράση προσώπων από την Κύπρο που να σχετίζεται με οποιοδήποτε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης».

Η Αστυνομία αναμένει τώρα,  την επιστολή που υποσχέθηκε ότι θα αποστείλει ο Ηλίας Γκιώνης, στην οποία, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, θα αναγράφονται ονόματα  και στοιχεία για την εμπλοκή προσώπων από την Κύπρο στο κύκλωμα.

 Αρχικά ο ακτιβιστής εμφανίστηκε  έτοιμος να δώσει άμεσα τα στοιχεία στην κυπριακή Αστυνομία, ωστόσο, στη συνέχεια άλλαξε άποψη και ανέφερε ότι θα το πράξει αφού πρώτα μιλήσει με τον δικηγόρο του, αλλά και τον δικηγόρο της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα.