Το στίγμα των προθέσεων της Κυβέρνησης, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος προανήγγειλε, ουσιαστικά την αυστηροποίηση των μέτρων, για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού «Λοχία Βασίλη Κρόκου» στη Λεμεσό, κληθείς να πει αν η Κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος είπε ότι «πρώτη απόφαση που στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, προ της λήψης αυστηρότερων μέτρων – διότι δεν μας αφήνεται επιλογή – είναι ένα δεκαπενθήμερο ή εικοσαήμερο με τα κέντρα εμβολιασμού σε κάθε πόλη, να δώσουμε την ευκαιρία είτε του πρώτου είτε του τρίτου είτε της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Μετά ταύτα, βεβαίως, τα μέτρα -είπε- θα αυστηροποιηθούν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχίζοντας, τόνισε πως «προκειμένου να αποφύγουμε το ολικό lockdown, κάποιοι πρέπει να αποκλειστούν, ανεξάρτητα του πόσο σεβόμαστε τις απόψεις τους».

Για να ενισχύσει τη θέση του, ο Νίκος Αναστασιάδης, έφερε παραδείγματα από άλλες χώρες που έχουν ήδη λάβει μέτρα για τα άτομα τα οποία παραμένουν ανεμβολίαστα, όπως είναι η Ελλάδα, η Αυστρία, η Γαλλία.

«Δεν έχουμε επιλογή, αν δεν θέλουμε να οδηγήσουμε επιχειρήσεις στη χρεοκοπία για το πείσμα κάποιων. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσουν ότι η ατομική είναι και κοινωνική ευθύνη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.