Στο σωστό δρόμο της προετοιμασίας τους για το απαιτητικό καλοκαίρι που ακολουθεί, έδειξαν πως βρίσκονται ο Βασίλης Κωνσταντίνου και η Νεκταρία Παναγή Λουκά. Στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων, που διοργάνωσε για 11η φορά ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου, και οι δύο αθλητές μας βελτίωσαν τις φετινές ατομικές τους επιδόσεις, που χάρισαν και στους δύο τη δεύτερη θέση το αγώνισμά τους. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου υπερέβη τα 2,24μ. στο άλμα σε ύψος, ενώ η Νεκταρία Παναγή πήδηξε 6,43μ. στο μήκος.

Εδώ και μέρες ο Βασίλης Κωνσταντίνου μάς είχε αναφέρει ότι αισθάνεται πολύ καλά με το σώμα του και με τις προπονήσεις του υπό τις οδηγίες του Φώτη Στεφανή. Απλώς χρειαζόταν έναν ανταγωνιστικό αγώνα, στον οποίο θα έβρισκε το σωστό ρυθμό για να φτάσει ψηλά. Και αυτός ο αγώνας ήρθε στις 26 Μαΐου στην Καλλιθέα. Στην περιοχή αυτή της Αθήνας ο Κωνσταντίνου πήγε με καλύτερη φετινή του επίδοση τα 2,16μ. και άρχισε τον αγώνα του από τα 2,10μ. Διαφάνηκε από την αρχή ότι η ημέρα ήταν καλή για τον πρωταθλητή μας στο ύψος, αφού πέρασε με την πρώτη τα 2,10μ., τα 2,15μ., τα 2,20μ. και τα 2,24μ.!!! Στα 2,27μ. είχε πολύ καλή τρίτη προσπάθεια, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τα υπερβεί. Όμως, το πιο σημαντικό είναι πως… ξεμπλόκαρε από τα 2,20μ. και κατέγραψε την καλύτερή του εμφάνιση από το 2017

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και τη σημερινή μου εμφάνιση. Αισθάνομαι πολύ καλά σωματικά και αρχίζω σιγά – σιγά να μπαίνω στο φορμάρισμα. Χρειάζομαι αγώνες που θα με βοηθήσουν να βρω ρυθμό, να βρω τα πατήματά μου, τη φορά μου, τα άλματά μου και πιστεύω πως είμαι έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Χρειάζομαι απλώς αγώνες. Αν καταφέρω να έχω μία σειρά συνεχόμενων διοργανώσεων, είμαι πεπεισμένος πως μπορώ να φτάσω στα αποτελέσματα που βλέπω ότι έχω στα πόδια μου. Ελπίζω να είμαι καλά και ουσιαστικά η χρονιά άρχισε σήμερα για μένα», μας μετέφερε από την Αθήνα ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος έδωσε αγώνα jump-off για να ξεκαθαρίσει το χρυσό, με τον Σουηδό Φάμπιαν Ντέλριντ, ο οποίος και το κέρδισε με 2,25μ.

Ώθηση η Καλλιθέα για την Παναγή…

Κανένας δεν γνωρίζει καλύτερα από τον ίδιο τον αθλητή το σώμα του, τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το κυριότερο πότε θα είναι έτοιμο για τις μεγάλες επιδόσεις. Οι προσδοκίες κάποιων φίλων του στίβου για τη Νεκταρία Παναγή Λουκά την ήθελαν από τα πρώτα άλματά της να πετάξει σε… παγκόσμια επίπεδα. Η ίδια, ωστόσο, μας ανέφερε πως δεν είναι ακόμα καιρός για τα μεγάλα άλματα, αλλά αυτά θα έρθουν με την πάροδο του χρόνου και κυρίως μέσα στον Ιούνιο. Το απόγευμα της Τετάρτης (26/5/21) στην Καλλιθέα, η 11η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2018, κατάφερε να καταγράψει την καλύτερη φετινή της επίδοση, δείχνοντας ότι από αγώνα σε αγώνα πηγαίνει ολοένα και πιο μακριά.

Η Παναγή είχε τη χαρά και την τεράστια ευκαιρία να αγωνιστεί δίπλα από την κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο τα προηγούμενα χρόνια Ιβάνα Σπάνοβιτς, η οποία από το πρώτο άλμα της επικύρωσε το όριο για τους Ολυμπιακούς (6,82μ.). Η πρωταθλήτριά μας, από πλευράς της, έβλεπε τη δική της βελτίωση μέσα στον αγώνα, καταφέρνοντας στο 6ο και τελευταίο άλμα της να φτάσει μέχρι τα 6,43μ. (άνεμος +1,1μ.) και να αισθάνεται έτοιμη για το επόμενο μεγάλο άλμα της. Κατά σειρά τα άλματα της αθλήτριας του Γιώργου Σκέντερ ήταν: άκυρο, 6,32μ., άκυρο, 6,26μ., 6,00μ., 6,43μ. Έτσι, η Νεκταρία Παναγή έφυγε με το αργυρό μετάλλιο από την Καλλιθέα, με ένα πλατύ χαμόγελο, αλλά με πιο σημαντικό την ώθηση ψυχολογίας που πήρε για την αρκετά καλή παρουσία της, που αναμένεται να τη βοηθήσει στις επόμενες διοργανώσεις.

Τα κορίτσια σε ύψος και επί κοντώ…

Στο 11ο διεθνές μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα έλαβαν μέρος, επίσης, τα δύο κορίτσια μας του άλματος σε ύψος Στυλιάνα Ιωαννίδου και Δέσποινα Χαραλάμπους, καθώς και η Μαρία Αριστοτέλους στο άλμα επί κοντώ. Οι νεαρές αθλήτριές μας του ύψους κατέγραψαν την ίδια επίδοση, το 1,80μ., με τη Χαραλάμπους να καταλαμβάνει την 4η θέση, έχοντας καθαρά όλα τα άλματά της μέχρι το 1,80μ. και τρεις αποτυχημένες στο 1,84μ. Η Ιωαννίδου πέρασε με τη δεύτερη το 1,70μ. και με την τρίτη το 1,80μ., που την κατέταξε στην 6η θέση. Από πλευράς της η Αριστοτέλους στο επί κοντώ, πέρασε με τη δεύτερη τα 3,60μ., έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 3,75μ., καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

* Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στους αγώνες αυτός που ξεχώρισε είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος πέταξε στην κυριολεξία στο άλμα σε μήκος και προσγειώθηκε στα 8,60μ., που αποτελεί την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο!

Συνοπτικά, η παρουσία των Κύπριων αθλητών στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας ήταν η ακόλουθη:

ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

  1. Φάμπιαν Ντέλριντ (Σουηδία) 2,25μ.
  2. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,24μ.
  3. Κώστας Μπανιώτης (Ελλάς) 2,20μ.

ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Ιβάνα Σπάνοβιτς (Σερβία) 6,82μ.
  2. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ 6,43μ.
  3. Σο Ρουγκί (Γαλλία) 6,32μ.

ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) 1,88μ.
  2. Τατιάνα Γκουσίν (Ελλάς) 1,88μ.
  3. Ιωάννα Ζάκκα (Ελλάς) 1,84μ.
  4. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 1,80μ.
  5. ΣΤΥΛΙΑΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ 1,80μ.

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Ελένη Πόλακ (Ελλάς) 4,45μ.
  2. Κατερίνα Βαγενά (Ελλάς) 4,25μ.
  3. Ηρώ Βραδή (Ελλάς) 3,90μ.
  4. ΜΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 3,60μ.