Μια αποτυχία διευθέτησης του Κυπριακού έπειτα τόσες προσπάθειες δεν θα ωφελήσει κανέναν και έτσι καλούμε όλες τις πλευρές να προσέλθουν στις συνομιλίες με ετοιμότητα για συμβιβασμό ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, έπειτα από τις συνομιλίες που είχε στη Λευκωσία με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Ράαμπ είπε πως το ΗΒ θέλει να δει ένα μόνιμο και διαρκές τέλος στη διαμάχη που υπάρχει στην Κύπρο και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι πλευρές θα δουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως εξέφρασε στον Βρετανό ομόλογό του “την προσδοκία μας ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναρχίσουν σύντομα, από το σημείο όπου είχαν διακοπεί στο Κρανς Μοντάνα και επανέλαβα τη σαφή προσήλωσή μας στον σκοπό αυτό”.

“Επανέλαβα επίσης τη δεδηλωμένη ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις βάσει του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί και του Κοινού Ανακοινωθέντος του Φεβρουαρίου 2014, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι το ίδιο επίπεδο δέσμευσης θα επιδειχθεί από όλους τους εμπλεκόμενους”, ανέφερε.

Ανέφερε πως ο ίδιος και ο Βρετανός ομόλογός του συμφωνούν ότι κατά την προσπάθεια για μια ουσιαστική διαδικασία, είναι σημαντικό να εμπεδώσουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη την ανάγκη να αποφευχθούν οι όποιες προκλήσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο εκτροχιασμού την προσπάθεια.