Μέτρα διευκόλυνσης και ελάφρυνσης των ενοικιαστών στην ανάπτυξη στους χερσαίους χώρους του παλιού λιμανιού της Λεμεσού λαμβάνει η Αρχή λιμένων, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν στη ζωή οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα μέτρα για τον κορωνοϊό και να μην ερημώσει το παλιό Λιμάνι.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, δόθηκαν κάποιες χαλαρώσεις από την Αρχή Λιμένων στους ενοικιαστές των υποστατικών στο παλιό Λιμάνι, για τους υπαίθριους χώρους, προκειμένου να αραιώσουν τα τραπεζάκια και να μπορούν να λειτουργούν, όταν επιτρέπεται η λειτουργία τους, ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Διευθυντής του Λιμανιού Λεμεσού, Παναγιώτης Αγαθοκλέους.

Ο κ. Αγαθοκλέους εξήγησε ότι η διευθέτηση αυτή είναι σε προσωρινή βάση και θα ισχύει μέχρι να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, οπότε και θα απομακρυνθούν οι όποιες επεκτάσεις.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Λιμανιού Λεμεσού, από πλευράς Αρχής Λιμένων έχουν δοθεί και κάποιες οικονομικές ελαφρύνσεις στους ενοικιαστές υποστατικών στο παλιό λιμάνι, προκειμένου να κρατηθούν στη ζωή οι επιχειρήσεις τους που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα και να μην εγκαταλείψουν τα υποστατικά με αποτέλεσμα να ερημώσει η ανάπτυξη του παλιού λιμανιού.

Το προηγούμενο διάστημα έχουν εγκαταλείψει χώρους στην ανάπτυξη, ένα ιχθυοπωλείο και ένα κινέζικο εστιατόριο.

Ο χώρος του εστιατορίου έχει ενοικιαστεί εκ νέου με διαδικασία προσφορών ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον χώρο του ιχθυοπωλείου.

Ως γνωστό, οι κατασκευαστικές εργασίες του μεγαλεπήβολου έργου της αξιοποίησης και ανάπλασης του παλιού λιμανιού της Λεμεσού ολοκληρώθηκαν το 2014 και το κόστος ανήλθε στα δεκαεπτά εκατομμύρια ευρώ.