Σε χρόνο ρεκόρ εξαντλήθηκαν για άλλη μια φορά τα ραντεβού για εμβόλια για άτομα άνω των 80 ετών.  Η Πύλη εμβολιασμού άνοιξε στις 9 το πρωί και ήταν διαθέσιμα για το κοινό 3466 ραντεβού. 

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 25 με 29 Ιανουαρίου, σε εννέα κέντρα εμβολιασμού.  Μέσα σε μισή ώρα τα ραντεβού εξαντλήθηκαν.

Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από άτομα που δεν πρόλαβαν για άλλη μια φορά να εξασφαλίσουν ένα ραντεβού.

Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου σε σημερινές της δηλώσεις εξήγησε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι το γεγονός ότι εξαντλούνται τα διαθέσιμα ραντεβού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αφήνει ικανοποιημένο το Υπουργείο Υγείας για το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών. 

Την ίδια ώρα, απέρριψε οποιεσδήποτε επικρίσεις ή πληροφορίες περί πρόσβασης στην πλατφόρμα από γιατρούς ή άλλους, πριν από την προκαθορισμένη ώρα για κλείσιμο ραντεβού. 

Μέχρι στιγμής όπως ανέφερε εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση πέραν των 10 χιλιάδων προσώπων, ενώ από χθες ξεκίνησε ο εμβολιασμός και για τη δεύτερη δόση.

Η κυρία Κυριάκου ανακοίνωσε ότι το αργότερο μέχρι αύριο θα παραληφθεί νέα παρτίδα εμβολίων που θα διατεθεί και πάλι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως είπε αναμένεται να διατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα άλλα 1700 περίπου ραντεβού για εμβολιασμό.

Στο μεταξύ σήμερα παραδώσαμε τις πρώτες δόσεις για 1080 άτομα στην τ/κ κοινότητα που θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ε/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, Λεωνίδας Φυλαχτού ο οποίος ήταν παρών μαζί με τον Τ/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Τζενκ Σοϊντάν στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, κατά την παράδοση των πρώτων δόσεων της  Pfizer, όταν έρθει ο καιρός για τον δεύτερο εμβολιασμό των 1080 ατόμων, θα γίνει ανάλογή μεταφορά των εμβολίων.

Ερωτηθείς για το συνολικό τελικό αριθμό δόσεων που θα δοθεί στην τ/κ κοινότητα, ο κ. Φυλαχτούν είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Υγείας έχουν εντάξει στον σχεδιασμό εμβολιασμού και τις ανάγκες των Τ/κ, όπως αυτές διατυπώθηκαν μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία.

 Η Επιτροπή, πρόσθεσε, έχει κάνει αρκετές διεργασίες να μπορεί να γίνει εφικτή σήμερα η πρώτη παράδοση των εμβολίων.