Σε επιδείνωση παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο, πάρα τη σταθεροποίηση των τελευταίων ημερών. 

Στόχος παραμένει η ακόμα πιο μεγάλη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, αφού αυτό θα μεταφραστεί σε μείωση στις νοσηλείες που παραμένουν σε ψηλά επίπεδα.

Μικρή ανάσα δόθηκε ευτυχώς χθες στα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύονται 193 ασθενείς, που είναι ο μικρότερος αριθμός των τελευταίων 10 ημερών. 

Όπως διαφαίνεται μέσα από τα στοιχεία, παρά τη σταθεροποίηση του ποσοστού θετικότητας τις τελευταίες ημέρες, αυτό είναι στο κόκκινο και πάνω από τα όρια ασφαλείας που θέτουν οι αρμόδιοι Οργανισμοί, που είναι 120 περιστατικά της νόσου ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού. Στην Κύπρο, αυτός ο αριθμός έχει αγγίξει τα 665 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού.

Αρχίζει η χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου

Παράλληλα, συνεχίζεται και το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας, που θα επηρεαστεί από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, από την απόφαση της Pfizer να μειώσει τις ποσότητες προς την Ε.Ε, για λόγους αναβάθμισης.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται για τους πολίτες άνω των 80, ενώ όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας έχει ολοκληρωθεί σε 114 από τις 121 στέγες ευγηρίας η διαδικασία χορήγησης της πρώτης δόσης σε διαμένοντες και προσωπικό.

Χθες, εξάλλου, ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί των επαγγελματιών υγείας ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ενώ ξεκίνησε από την Τετάρτη ο εμβολιασμός των Προσωπικών Ιατρών Παιδιών και Ενηλίκων.

Σήμερα, εν τω μεταξύ, θα αρχίσει η χορήγηση της δεύτερης δόσης στα άτομα που εμβολιάστηκαν σε στέγες ευγηρίας και στους επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής.

Τη Δευτέρα, τη δεύτερη δόση θα λάβει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση περίπου 10,500 άτομα.