Με την επιβολή καθολικού lockdown στην Κύπρο τις επόμενες μέρες να είναι το επικρατέστερο σενάριο, η επιδημιολογική ομάδα προβαίνει σήμερα σε αξιολόγηση της κατάστασης, την οποία θα συζητήσει νωρίς το απόγευμα με τον υπουργό Υγείας, αφού για 5η συνεχόμενη ημέρα χθες, σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με 182 νοσηλευόμενους, εκ των οποίων οι 45 σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου θα έχει συναντήσεις και με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας, προκειμένου να συζητήσει για τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους, τα νέα σχέδια  και το ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Οι προτάσεις των ειδικών θα παρουσιαστούν στο Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει πιθανότατα εκτάκτως αύριο, με τα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου.

Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι αφορούν αφενός χαλαρό ολικό lockdown, με ανοικτό το λιανικό εμπόριο και άλλες συναφείς επιχειρήσεις κι αφετέρου καθολικό lockdown, με κλείσιμο του λιανικού εμπορίου, λειτουργία μόνο των ουσιωδών επιχειρήσεων και επιστροφή των sms για διακινήσεις υπό προϋποθέσεις.

Αμφίβολη θεωρείται και η επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία, χωρίς να αποκλείεται για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια τα μαθήματα να διενεργούνται με τηλεκπαίδευση.